1931 – Jubilæumsrevy: Så bli’r det sjovt herude

Revy-sukces-paanyHverken i 1929 eller 1930 blev der spillet revyer, men mange i Dragør havde nok travlt med at forberede den store fejring af byens 500 års jubilæum i 1931. Her var der bl.a. historiske optog, ”dystløb” i havnebassinet og mange andre arrangementer, som kostede kræfterne – og som de senere års revyskuespillerne naturligvis deltog i.

Alligevel fik man stablet en revy på benene i jubilæumsåret. Den fik naturligvis titlen ”Jubilæumsrevyen”, men med undertitlen ”Så bli’r det sjovt herude”. I forestillingen introduceredes for første gang et nummer med gæs i skikkelse af gåsepigen Elly Svenstrup der var omgivet af samtlige andre skuespillere klædt som gæs og gaser.

Byjubilæet fyldte naturligvis en del af 3. akt, men ellers havde numrene som de foregående år kommentarer til aktuelle begivenheder – og dem var der nok af. Byen havde fået et museum, og her holdt et ungt par stævnemøde i ro og fred, for dér kom jo ikke nogen! Gaderne havde fået nye navne, og ikke mindst var der planer om en færgerute til Sverige.

Instruktion: Osvald Wallinie
Tekst: Arthur Jensen, Inger Seirer, Verner Riiber, Kaj Holbech og Ejner Rosschou
Medvirkende: Arthur Jensen, Axel Ravn, Sven Jans, Verner Riiber, Erling Kierulff, Kaj Leth, Rigmor Svenstrup, Carl Burmeister, Elly Svenstrup, Karen Leth, Sonja Bech, Neel Jansen, Grethe Jensen, Helga Petersen, Kaj Holbech, Victor Jensen.
Spillested: Strandhotellet
Andre oplysninger: Musik arrangeret af Suphus Petersen, mens enkelte melodier var af Leo Svenstrup, Inger Seier stod for kostumer, Peder Møller for regi og sufflør var Kaj Petersen.  Efter forestillingen den 25. maj var der midnatskabaret med Olga Svendsen.

1931 – Jubilæumsrevyen 1931

Jublæumsrevyen – omtale (udklip til venstre)