REVY: Et rigtig godt grin på fortet

ANMELDELSE. Gode tekster, formidabel timing, stensikre skuespillere – og så er det heldigvis sjovt. Tag roligt på Dragør Fort , oplev årets Dragør Revy og få et forløsende og uforpligtende grin.

Af HANNE BJØRTON
hab@minby.dk

DRAGØR: På nogle år har Dragør Revy skiftet ham og er gået fra den lokale revy med stikpiller ikke mindst til politikerne i byrådssalen, til ’hele Amagers revy’, som den nu har som undertitel.
Det bliver det ikke mindre sjovt af, bare sjovt på en anden måde. Numrene er nu lagt an på det almengyldige, så man ikke behøver kende til de lokale politiske kontroverser for at kunne følge med.

Udover en åbning og en afslutning får publikum ikke færre end 21 rappe revynumre, og de er skrevet af nogle af landets ypperste revytekstforfattere.

Jacobsen genfortalt

Det er jo altid forskelligt, hvad vi griner af, og nogle gange bliver man overrasket over sig selv.
Jeg hulkede af grin til nummeret ’Ta’ den Bitten’, som der ikke er meget mening i – det er såmænd bare ord med de rigtige endelser, omhyggeligt udvalgt af Carl-Erik Sørensen. Og så leveret med supergod timing af Birgitte Nielsen og reyvens nye fund, Sune Gylling Æbelø.

En anden lattermild favorit er ’Er det nu, vi skal juble og le?’, også af Carl-Erik Sørensen, hvor Dorte Munksgaard fuldstændig overstadigt spiller den evigglade, farverige superoptimist holdt op imod Birgit Kjersners skumlende, gråbrune pessimist.

Og så holdt jeg meget af Rasmus Krogsgaards videredigtning af ’Jacobsen’ fra Dagmarrevyen i 1948.

»Så så jeg aldrig mere Jacobsen,« sang en forsmået Erica Voigt dengang, efter mødet med Jacobsen og hans svigt. Men det gjorde hun så alligevel i Dorte Munksgaards skikkelse i det pragtfulde nummer ’Det var på en bagperron, det skete’, som selvfølgelig risikerer at flyve hen over hovedet på det helt unge publikum, der ikke har nogen erindring om ’Jacobsen’.

Godt strikket sammen

Mens de fleste numre kalder på det uforpligtende grin, er der lidt global indignation at tage med hjem i Jantzen og Aagaards stærke nummer ’En lille trist turist’, hvor Birgit Kjersner optræder som den fornærmede turist, hvis ferie spoleres af alle de her irriterende flygtninge i gummibåde, der ikke kan finde deres børn.

Hele revyholdet er på scenen til nummeret ’Grænsebomme’ om grænsebetjentenes yderst nærgående kropsvisitering. Fra venstre Dorte Munksgaard, Morten Bo, Birgitte Nielsen, Birgit Kjersner og Sune Gylling Æbelø. Foto: Amager Bladet

Det var bare et lille udpluk – der er 17 numre mere at tage af, hvor vi kommer omkring it og nymodens teknik i flere numre. Der er lir og mangel på samme mellem mand og kvinde, der er plastikkirurgi, misforståelser, der bliver til komik, en drukkenbolt på kur og meget mere.

Instruktør Michael Castenholt har strikket en fornem revy sammen, castet de helt rigtige personer til numrene.

Formidable Munksgaard

Publikum er fuldstændig i trygge hænder hos holdet på scenen. En enkelt linje blev glemt på premiereaftenen, men ellers er alle fem aktører forbløffende stærke i deres tekster og formidable til at levere den ud over scenekanten. Heldigvis kan alle også synge.

Alle gør det godt, men jeg er nødt til at fremhæve Dorte Munksgaard. Det er 28. gang hun er med i revyen, hvor hun også var instruktør for år tilbage. Jeg har set hende mange gange, og jeg synes, hun bliver bedre og bedre med sit nærvær og sin mimik.

Der er, som sædvanlig, ikke noget at klage over på musiksiden. Efter Karl Erik Grønbech er trådt tilbage som revyens kapelmester efter mange gyldne år, sidder Mickey Pless nu ved tangenterne.
Han har i fire år været kapelmester på TV2 Charlie i Charlie Revy Galla, og har i tre år også været kapelmester på Nykøbing-Falster Revyen.

Det kan varmt anbefales at tage turen til det hyggelige Dragør Fort og få et par timers kvik og tempofyldt underholdning og et forløsende, uforpligtende grin.

Hvad: Dragør Revy
Hvor: Dragør Fort, Prins Knuds Dæmning 2
Hvornår: Udvalgte datoer frem til 8. april
Web: Læs mere om skuespillerne, revyen og køb billetter på www.dragoerrevyen.dk