Martinus instruktør for revyen 2012

2012 - John MartinusSeptember 2011: En pavestolt bestyrelse kunne på amatørrevyens opstartsmøde den 13. september fortælle, at næste års revy instrueres af John Martinus:

”Jeg er glad og stolt over at kunne præsentere John Martinus for jer, og jeg glæder mig sammen med vores erfarne lokale amatørspillere til at arbejde sammen med ham,” sagde Revyforeningens formand Karl Erik Grønbech til de lokale ildsjæle, som var mødt op for at være med til at begynde forberedelserne af den kommende revy.     Dragør Revyen har tradition for at være en amatørrevy med store ambitioner – som i flere omgang også har leveret stjerner til den etablerede scene. Det er imidlertid ved at være mange år siden, at revyen er gået den anden vej og tiltrækker så veletablerede kræfter til opsætning af forestillingen.

”John Martinus en af landets mest erfarne revyskuespillere og instruktører, og han er formand for Danske Revyvenner. Han er ikke nogen årsunge men viste senest med sin rolle som instruktør og skuespiller på sommerens ”Revyperler” i Køge, at han er still going strong. I bestyrelsen er vi overbeviste om, at John kan være med til at sikre byen en rigtig god revy,” sagde Karl Erik Grønbech.

Selv forklarer John Martinus om sit håndslag med Dragør Revyforening, at revy har en særlig plads i hans hjerte, og at han finder det inspirerende, at Dragør Revyen har en lang, stolt tradition for revy både med amatører og med meget anerkendte komikere – bl.a. har John Martinus selv set flere af de tidligere revyer på Strandhotellet med Klaus Pagh og Jørgen Ry i centrale roller.

”Jeg synes, der er noget særligt ved Dragør, hvor jeg fra barns ben er kommet hos en gammel tante – jeg kan huske, jeg morede mig over den lokale dialekt. Senere har jeg jo haft fornøjelse af at arbejde sammen med nogle af de store komiske talenter med tilknytning til byen – som fx Dirch Passer og Grethe Mogensen.”

Om John Martinus: Han vandt som 11-årig en amatørkonkurrence i Cirkus Revyen, hvor han forklædt som vaskekone sang “En, to, tre og Vuptikaroline”. Uden skuespilleruddannelse debuterede han på Det ny Teater i Leck Fischers “Vores egen ø” for snart rigtigt mange år siden.     Som værnepligtig skrev og medvirkede han i en soldaterrevy og fik derefter kontakt med Rottefælden i Svendborg, hvor han medvirkede i flere revyer. Han har medvirket i over 30 revyer og instrueret mere end 40. Udover Rottefælden i Svendborg har han bl.a. medvirket i Cirkusrevyen Nykøbing Falster Revyen og revyer i Hjørring, Randers, Holstebro, Silkeborg, Lindenborg, Viborg, Rødvig og senest i Revyperler i Køge. Han har modtaget æresprisen i Revyernes Revy efter at have forestillet så forskellige figurer som Hitler, Khomeiny, Jens Jørgen Thorsen, Henrik Voldborg, Kristen Poulsgaard, Poul Schlüter, Gert Petersen og Niels Helveg Petersen.     Han har i en årrække været med i den faste trup på Århus Teater – og haft betydelige roller på Amager Scenen, Nørrebros Teater, Privatteatret, Det Ny Teater og på Det Kongelige Teater. Han har medvirket i 18 film og 14 tv-serier.