Erfaren ildsjæl skal instruere Dragør Revyen 2012

September 2011: En pavestolt bestyrelse kunne på revyens opstartsmøde den 13. september fortælle Dragør Revyforenings medlemmer og aktive, lokale kræfter, at næste års revy instrueres af John Martinus. Han er ud over at være erfaren skuespiller og instruktør også en af den etablerede revyscenes mest erfarne kræfter:

”Jeg er glad og stolt over at kunne præsentere John Martinus for jer, og jeg glæder mig sammen med vores erfarne lokale spillere til at arbejde sammen med ham,” sagde Revyforeningens formand Karl Erik Grønbech de skuespillere, tekstforfattere, lysfolk og godtfolk, som var mødt op for at være med til at begynde forberedelserne af den kommende revy.

Dragør Revyen har tradition for at være en amatørrevy med store ambitioner – som i flere omgang også har leveret stjerner til den etablerede scene. Det er imidlertid ved at være mange år siden, at revyen er gået den anden vej og tiltrækker etablerede kræfter til opsætning af forestillingen.    Revyforeningens formand ridsede i korte træk den kommende instruktørs meritter op:

John Martinus vandt som 11-årig en amatørkonkurrence i Cirkus Revyen, hvor han forklædt som vaskekone sang “En, to, tre og Vuptikaroline”. Uden skuespilleruddannelse debuterede han på Det ny Teater i Leck Fischers “Vores egen ø” for snart rigtigt mange år siden.

Som værnepligtig skrev og medvirkede han i en soldaterrevy og fik derefter kontakt med Rottefælden i Svendborg, hvor han medvirkede i flere revyer. Han har medvirket i over 30 revyer og instrueret mere end 40. Udover Rottefælden i Svendborg har han bl.a. medvirket i Cirkusrevyen Nykøbing Falster Revyen og revyer i Hjørring, Randers, Holstebro, Silkeborg, Lindenborg, Viborg, Rødvig og senest i Revyperler i Køge.

Han har modtaget æresprisen i Revyernes Revy efter at have forestillet så forskellige figurer som Hitler, Khomeiny, Jens Jørgen Thorsen, Henrik Voldborg, Kristen Poulsgaard, Poul Schlüter, Gert Petersen og Niels Helveg Petersen.

Han har i en årrække været med i den faste trup på Århus Teater – og haft betydelige roller på Amager Scenen, Nørrebros Teater, Privatteatret, Det Ny Teater og på Det Kongelige Teater. Han har medvirket i 18 film og 14 tv-serier.

”John er formand for Danske Revyvenner, der er en støtteforening til Revymuseet på Frederiksberg. Han er ikke nogen årsunge – men viste senest med sin rolle som instruktør og skuespiller på sommerens ”Revyperler” i Køge, at han er still going strong. I bestyrelsen er vi overbeviste om, at John kan være med til at sikre byen en rigtig god revy,” sagde Karl Erik Grønbech.

Selv forklarer John Martinus om sit håndslag med Dragør Revyforening, at revy har en særlig plads i hans hjerte, og at han finder det inspirerende, at Dragør Revyen har en lang, stolt tradition for revy både med amatører og med meget anerkendte komikere – bl.a. har John Martinus selv set flere revyer på Strandhotellet med Klaus Pagh og Jørgen Ry i centrale roller.

”Jeg synes, der er noget særligt ved Dragør, hvor jeg fra barns ben er kommet hos en gammel tante – jeg kan huske, jeg morede mig over den lokale dialekt. Senere har jeg jo haft fornøjelse af at arbejde sammen med nogle af de store komiske talenter med tilknytning til byen – som fx Dirch Passer og Grethe Mogensen.”    På opstartsmødet ridsede instruktøren sine forventninger til arbejdet med revyen – og sine ambitioner op:

”Jeg er krævende, og har man sagt ja til at være med, så er der ikke noget med at tage på ferie eller holde weekend i stedet for at komme til prøverne – ingen nydelse uden ydelse.”

På opstartsmødet blev der også lavet arbejdsgrupper omkring de mange ting, der skal løses i revyen – tekster, kostumer, scene, lys, musik, markedsføring osv.

”Vi har allerede en meget stærk besætning på de fleste opgaver, men det skal ikke afholde nogen fra at ringe til mig, hvis man gerne vil være med til at stable årets forestilling på benene,” siger Karl Erik Grønbech.