Jeg elsker at gøre grin med folk – men på en kærlig måde!

– Revy er fantastisk!

Ordene kommer fra skuespiller Emilie Bjørn Kilting, som glæder sig over at være en del af Dragør Revyen i år. I mange år drømte hun om at komme ind og se Cirkusrevyen, og for et par år siden fik hun endelig mulighed for det.

– Revygenren kan bare noget godt. Jeg elsker at gøre grin med folk på en humoristisk og kærlig måde.

Turen til Dragør kender hun godt. Emilie Bjørn Kilting er nemlig opvokset i Tårnby og har familie i Dragør. Med sine 27 år er hun alderspræsident blandt skuespillerne, men det er ikke noget, der går hende på.

– Jeg glæder mig bare til at møde nogle nye mennesker og forhåbentlig give folk et smil på læben, siger hun.

Sammenlignet med Ditte Hansen

Der er noget stjernestøv over Emilie Bjørn Kilting, når hun med sit blonde hår, røde læber og store solbriller ankommer til prøverne på Dragør Revyen.

Ofte bliver hun sammenlignet med skuespiller Ditte Hansen, men det gør ikke noget for Emilie Bjørn Kilting.

– Ditte Hansen er jo en dygtig skuespiller, så det er en god sammenligning. Jeg drømmer om at kunne leve af skuespillet, ligesom Ditte Hansen. Men først og fremmest vil jeg gerne udfordres og udvikle mig selv som skuespiller.

Har teater i blodet

Første gang Emilie Bjørn Kilting stod på scenen, var hun 11 år. Siden da har hun været med i teaterforestillinger 1-2 gange om året, så det er efterhånden blevet til et par stykker. Romeo & Julie, Footloose, Sleeping Beauty og Burlesque er bare nogle af forestillingerne på hendes teater-CV.

Sommeren er gået med at spille The Sound of Music på Hedeland Amfiteater ved Roskilde. Men i virkeligheden har Emilie Bjørn Kilting været skuespiller hele sit liv.

– Jeg har nok været et lidt irriterende barn. En af dem, som lavede et show, hver gang der kom en ny Spice Girl-sang og tvang andre til at se på det, griner hun.

Det har ført til en dyb fascination af det at blive et andet menneske, selv for en kort tid. Eller en forelskelse, som Emilie Bjørn Kilting kalder det.

– Det er en form for forelskelse for mig at få lov til at få et indblik i et andet menneske. At få lov til at være en anden. Jeg får en kildrende fornemmelse i maven, når jeg står på scenen og det hele bare går op i en højere enhed.