Dragør Revy varmer op til 2014

succesSeptember 2013: Forberedelserne til næste forårs revy i Dragør begynder med et åbent opstartsmøde tirsdag den 10. september, hvor både nye og gode velafprøvede kræfter opfordres til at kigge forbi Kedelhuset bag Wiedergården i Dragør kl. 19.30.

”Vil du være aktiv i næste års revyopsætning? Eller vil du blot høre om, hvordan revyen bliver til?” spørger revyforeningens formand, Karl Erik Grønbech – og fortsætter:

”Så synes jeg, du skal møde op til vores opstartsmøde tirsdag den 10. september. De skuespillere, som medvirkede sidste år, har alle sagt, at de gerne vil være med igen. Så det er primært lidt flere nye tekstforfattere, scenefolk, lys- og lydfolk, kostumedesignere og alle mulige andre kreative, som vi søger til den kommende produktion. Til opstarten byder vi på hyggeligt samvær samt kage, kaffe og lidt andre drikkevarer. Og så er der mulighed for at høre mere om, hvad der skal til for at nå frem til forestillingerne i marts næste år.”

At stable en to timer lang revy på benene er et projekt, som involverer rigtigt mange mennesker fra nu og frem til tæppet går for den første forestilling det kommende forår. Dragør Revyen er en levende og ambitiøs amatørscene, der løbende leverer både skuespillere og scenefolk til den mere etablerede scene i Hovedstaden.

Efter opstartmødet grupperer de aktive sig i forskellige arbejdsgrupper, som så mødes igen til egentligt produktionsstart i begyndelsen af december. Tekstforfatterne arbejder mest intenst fra nu og indtil en gang i januar, mens de øvrige aktive, som skuespillere, instruktør og alle som står for scene, lys og kostumer, normalt først begynder at øve, skitsere, planlægge og regere i januar.

Dragør Revyen 2014 spiller 16-18 forestillinger, afhængigt af hvor godt billetsalget kommer til at gå. Der er premiere 7. marts 2014 – og sidste forestilling bliver 12. april 2014.

”I 2013 havde vi for første gang billetsalg på nettet – og det var en kæmpe succes. Derfor går vi i år skridtet videre og begynder at sælge billetter i forsalg over nettet allerede efter opstartsmødet i september. Det betyder, at der kan komme til at ligge revy-billetter under juletræet i år,” siger Karl Erik Grønbech.

Dragør Revyen er den eneste nulevende – og stadig sprællevende – revy på Amager. Den første revy var i 1925, da Dragør Boldklub skulle skaffe midler til en idrætspark. En af byens prominente borgere, redaktør Kaj Holbech, samlede byens vittige hoveder for at lave en revy, der kunne give penge i kassen. Det lykkedes til fulde, og det blev til hele tre revyer i det år. Gennem tiden har mange gode kræfter været involveret i revyen – blandt dem er fx Ulla Jessen, Bodil Udsen, Ib Schønberg, Victor Borge og Gotha Andersen, som man roligt kan sige, også har opnået stor succes udenfor Dragør.

”Dragør Revyen har eksisteret i rigtig mange år og er en fast og uundværlig tradition i byen. Jeg glæder mig rigtigt meget til at se, hvordan Revyen 2014 kommer til at se ud. Det er bare med at møde op og give sig til kende på næste tirsdag, hvis man vil have en finger med i spillet,” siger Karl Erik Grønbech.

En ting er formentligt sikker. Dragør Revyen bliver sjov og satire om det lokale i Dragør og om Dragørs politiske liv blandet med aktuelle emner fra hele Danmark og resten af verden.