I knap 100 år har der været revy i Dragør – og det skal der blive ved med, hvis man spørger en flok frivillige revyentusiaster. Derfor arbejder de lige nu hårdt på at få en ny udgave af Dragør Revyen stablet på benene efter en hård nedlukning.

– Dragør Revyen har været tradition i Dragør siden 1925. I næsten 100 år har vi taget kærligt gas på byen, tidsånden og dem, som stikker næsen frem. Det var hårdt at måtte aflyse den traditionsrige revy under coronanedlukningen, men nu ser vi fremad mod lysere tider. Vi glæder os til at slå dørene op til en fornyet version af Dragør Revyen den 5. november, fortæller Susanne Grønbech, formand i Dragør Revyforening.


Unge skuespiltalenter skal løfte arven

Årets skuespillere, Katja Ordon Larsen; Emilie Bjørn Kilting; Mathias Andersen og Daniel Spenner, har alle det til fælles, at de er under 35 år og elsker revygenren. For 24-årige Daniel Spenner er Dragør Revyen en drøm, der går i opfyldelse:

– Jeg har været stor fan af Ørkenens sønner og Cirkusrevyen, siden jeg var barn. Jeg har ikke lavet noget under revygenren siden gymnasiet, så nu skal drømmen prøves af, siger han.

24-årige Katja Ordon Larsen supplerer:

– Jeg har gået på Teaterhøjskole og fandt ud af, at jeg kan lide at være sjov. I 2020 lavede jeg Studenterrevyen, og nu er jeg klar til at indtage Dragør Revyen.


Erfarne kræfter bag scenen

Bag scenen står desuden den 31-årige Thomas Findval Sølvskov, som er uddannet skuespiller, men for andet år i træk fungerer som Dragør Revyens instruktør. Han har tidligere spillet med i Dragør Revyen og har derfor efterhånden en stor erfaring med Dragør Revyen. Det samme har kapelmester Jens Trygve Dreijer, som også før har fungeret som kapelmester for revyen.

Dragør Revyen har premiere 5. november og spiller til og med 27. november.