Sæt kryds i kalenderen 4. oktober 2019. Den dag har Dragør Revyen premiere igen som en lokal amatørrevy og med nye kræfter efter et enkelt års pause.

Instruktør på revyen bliver skuespiller Thomas Findval Sølvskov. Han medvirkede selv i Dragør revyen i 2013 og 2014, inden han påbegyndte sin uddannelse på Århus Teater.

Revyen skydes i gang med biksemad, information og dannelse af arbejdsgrupper for alle interesserede og frivillige på Dragør Fort 10. april kl. 18.

”Jeg synes, det er fantastisk at Dragør kommer med en revy igen, og at den bliver lokal,” siger Thomas Finval Sølvskov og tilføjer:

”Det er vigtigt for mig, at det bliver en lokalrevy, da det er Dragørs borgere som skal komme og se revyen. Jeg glæder mig meget til at stå på den anden side og med instruktørhatten, da jeg selv for 5-6 år siden stod på scenen.”

Tilbage til rødderne
Der har – med korte afbrydelser – været spillet amatørrevy i Dragør siden 1925, og det er både bestyrelsens og den nye instruktørs intention, at revyen nu får en opblomstring og vokser sig stærk og sej – inden det snarlige 100-års jubilæum.

Sammen håber de, at Dragørs borgere vil bakke op og tage godt imod den nye revy, da det er et helt nyt kapitel, vi starter. Revyens arbejdstitel er ”Tilbage til rødderne”.

”Vi skal vise Dragør frem på alle facetter: Om det er den lokale borger, kommunalbestyrelsens politikere, borgmesteren, bageren, lokalpolitikeren som er blevet ismand, det såkaldte ”Vandland”, den ”mærkelige” lugt henne fra gæssene eller finde ud af, hvem var ham Prins Knud og hans dæmning mod Dragør Fort,” siger Thomas Finval Sølvskov.

Brug for alle gode kræfter
Dragør Revyen afvikles i lighed med de seneste tre semi-professionelle opsætninger på Dragør Fort. Ud over instruktøren er også nogle af de nye skuespillerne og en ny kapelmester ved at komme på plads. Og en kreds af revyvenner bakker op om produktion. Men. Der skal både skrives tekster, bygges scene, sys kostumer, sættes lys og laves lyd, sælges billetter, vogtes indgang, langes øl over disken og meget, meget mere, for at revyen kan køre godt:

”Vi har brug for alle gode kræfter, for at genskabe den lokale revy. Det er sjovt og livsbekræftende at være med til at stable en revy på benene – og uanset talent er man velkommen i aktivkredsen,” siger revyforeningens formand Karl Erik Grønbech:

”Den 10. april holder vi en festlig opstart, hvor Torben og hans team i køkkenet på Dragør Fort laver en omgang biksemad. Der vil jeg gerne opfordre alle, som har en lille interesse for den lokale revy, til at møde op. Vi har brug for alt den kærlighed og hjælp, vi kan få. Fra dem, som kan tænke sig at være skuespillere, akkompagnere forestillingen, skrive en tekst eller to, medvirke i den tekniske og praktiske produktion eller gå til hånde på den ene eller anden måde.”

Premiere 4. oktober og 16 forestillinger
Formålet med opstartsmødet er at informere om revyen og danne de arbejdsgrupper, som medvirker til, at Dragør igen får en sprudlende og livskraftig lille lokal revy, der har premiere den 4. oktober i år og spiller 16 forestillinger.

Kom til møde 10. april på Dragør Fort
Opstartsmødet den 10. april 2019 starter med ordinær generalforsamling i revyforeningen kl. 17.30 – medlemmer, som har indbetalt kontingent på 150 kr. i 2019 via MobilePay til 61 61 35 62– kan deltage i generalforsamlingen.

Samme dag kl. 18 begynder revyopstartsmødet med spisning (gratis biksemad, drikkevarer køber man selv).

Begge dele sker på Dragør Fort.

Tilmelding til generalforsamling og opstartsmøde er nødvendig senest 8. april til formanden for revyforeningen på ke@groenbech.com

Om Thomas Findval Sølvskov
Født i 1989 (29 år) og opvokset på Amager og Nørrebro. Han er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Århus 2018. Han har spillet med i Bogense Sommerkabaret 2015 ”Bent og Aage – Blondinen, Den kloge og Den virkelig dumme”, og skal tilbage til Bogense her til sommer 2019 og spille med i en forestilling om ”Arthur Jensen og Ib Schønberg”, hvor han blandt andet skal iscenesætte det. Han har desuden optrådt for 40.000 glade spejdere til ”Spejdernes Lejr 2017’s Åbnings- og Afslutningsshow”. Han var i scenetjeneste på Aalborg Teater’s opsætning af ”Gummi T” i 2016 instrueret af Minna Johannesson.
På TV har Thomas medvirket i ”Alle for tre”, der vandt årets publikumspris til Robert 2018 og ”Doggystyle” på DR3 i rollen som Larsen, der vandt prisen for årets korte tv-serie til Robert 2019, hvor han også er med i den kommende sæson 2. Senest har han medvirket i en ”Call me”-reklame som hundelufteren. Som instruktør har han været hos Teaterforeningen Dramaterne, hvor han lavede ”En er for lille…”.
Desuden underviser Thomas også en del private elever og skriver revytekster og manuskripter, blandt andet til kabaretten i Bogense.
Thomas var medvirkende i Dragør revyen i sæson 2013 og 2014.

Vedlagte fotos fra tidligere revyer kan benyttes ved omtale af den kommende revy.