Det er sjovt at prøve sig selv af

Før Daniel Vendelborg meldte sig til Dragør Revyen, havde han aldrig været i Dragør. Han var med egne ord kun nået så langt som til lufthavnen. Men den unge skuespiller kan godt lide at udfordre sig selv, og at spille revy har længe stået på hans liste over ting, der skulle prøves.

– Det har jeg virkelig drømt om. Jeg har prøvet teater, standup og musicals, men aldrig revy, så jeg kan næsten ikke vente, siger han.

Den sære dreng, der kunne noget med skuespil

Interessen for teater startede, da Daniel Vendelborg som 9-årig gik i fritidsklub i Egedal Kommune. Der var en pædagog, der tænkte, at den sære dreng kunne noget med skuespil – og det kunne han!

Siden da har Daniel Vendelborg spillet på diverse lokale scener og været en del af Eventyrteatret, en dramaskole for unge i Søborg, som hvert år spiller to professionelt opsatte musicals i Glassalen i Tivoli. Desuden har han gået på en ungdomsskole i Furesø Kommune med fokus på teater, og han er netop blevet optaget på en musicalhøjskole.

– Så det bliver musicals om dagen og revy om aftenen. Men det er skønt! Jeg får ikke lige sådan nok af at spille teater, slår han fast.

– Man kan sige ting, man ikke må i dagligdagen

Det er efterhånden blevet til 14 år med teater for Daniel Vendelborg. Men det er slet ikke nok, for skuespil og teater er en form for talent, som skal holdes ved lige, mener han. Især de onde og skøre roller kan noget, for det er her, man virkelig kan prøve sig selv af som skuespiller.

– Og så er det fedt at spille ond, fordi man kan komme af med nogle aggressioner, griner han.

Den direkte respons fra publikum er noget af det, der tiltaler Daniel Vendelborg ved revygenren.

– Hvis publikum ikke griner, ved du som skuespiller, at du har gjort noget forkert. På den måde er der meget pres på en, når man spiller revy. Omvendt er det sjovt, at man kan sige ting, man ikke må sige i dagligdagen. Være lidt spydig på den kærlige måde, slutter han.